Политически консултации на Феим Чаушев в Сирия
Политически консултации на Феим Чаушев в Сирия / netinfo

Гостуващият в Сирия български заместник-министър на външните работи Феим Чаушев е осъществил политически консултации със своя сирийски колега Абдел Фатах Амура, съобщиха от МВнР, цитирани от БТА.

Обсъдени бяха въпроси на двустранните отношения и последните събития в региона на Близкия Изток. Акцент беше поставен върху възможностите за бъдещо сътрудничество, включително в контекста на членството на България в Европейския съюз, се казва в съобщението.

Разговорите по тези теми продължиха по време на срещата на Чаушев с първия заместник-министър на външните работи на Сирия Фейсал Мокдад. Изтъкнати бяха традиционно добрите българо-арабски отношения и необходимостта от тяхното задълбочаване. От българска страна бе връчен проект на Протокол за сътрудничество между двете външни министерства.

Българският заместник-министър на външните работи беше приет и от министъра на туризма Саадала Ага ал Калиа, с когото бяха обсъдени перспективите за разширяване на двустранните връзки в тази област.

В сирийското министерството на информацията заместник-министърът Феим Чаушев проведе среща с министъра на информацията д-р Мохсен Билал. Постигнато беше взаимно съгласие относно необходимостта от по-нататъшно развитие на контактите с оглед географската близост на двете страни и редицата въпроси, представляващи взаимен интерес.