Полицаите, ликвидирали терориста от Берлин, възхвалявани като герои в родината си
Полицаите, ликвидирали терориста от Берлин, възхвалявани като герои в родината си / БГНЕС

Двамата полицаи, ликвидирали терориста от Берлин Анис Амри, бяха възхвалявани от сънародниците си като герои, предаде Франс прес.

Тези две момчета са невероятни. Те са толкова млади и изпълнявайки своето задължение те направиха невероятна услуга на цялата общност. Италия им благодари, заяви италианският министър на вътрешните работи Марко Минити.

Атентаторът от Берлин е убит в Милано (СНИМКИ/ВИДЕО)

Полицаите, спрели в Милано за проверка на документите Амри, са 29-годишният Лука Ската и 36-годишният Кристиан Мовио. Амри рани в рамото Мовио, а Ската простреля фатално терориста. Очевидци разказват, че след престрелката двамата полицаи се опитали да поддържат жив Амри, докато дойде линейката, но той починал десетина минути след фаталния изстрел.

Полицаят Лука Ската все още преминава курсове за подготовка в полицията, в която постъпил отскоро. Баща му Джузепе Ската каза, че е щастлив, че синът му е жив и го описа като много храбро момче, което е изпълнило дълга си.

Видеорегистратор на такси "уловил" атентата в Берлин (ВИДЕО)

В социалните мрежи се появиха призиви Ската да бъде награден от италианското правителство.

Същевременно началникът на германската Федерална криминална полиция Холгер Мюнх каза, че Анис Амри е бил свързан с екстремистка мрежа за набиране на нови кадри, за която се предполага, че е била ръководена от Ахмад Абдулазиз Абдула А., известен и като Абу Уаля. Той е установил се в Германия проповедник, който бе арестуван миналия месец, предаде Асошиейтед прес.

Източник: БТА