Поддържат Джони Холидей в изкуствена кома
Поддържат Джони Холидей в изкуствена кома / снимка: БГНЕС

Джони Холидей е бил поставен от лекарския екип в състояние на изкуствена кома, съобщи пресаташето на легендарния поп- и рок-певец, съобщава АП. Лекарското решение е било взето заради тежкото следоперативно състояние на Холидей. Френският изпълнител бе хоспитализиран на 7 декември в болницата Cedars Sinai в Лос Анджелис след инфекция, получена от операция от дискова херния, направена му в Париж на 26 ноември.

66-годишният Холидей премина втора операция, но очевидно резултатите от нея засега не са според очакванията или най-малкото са неясни дори за лекуващия екип. Първоначално бе съобщено, че "положението е под контрол", но впоследствие лекарите са преценили, че на този етап за организма на пациента ще бъде по-добре, ако бъде поставен в състояние на изкуствена кома, допълва БГНЕС.

Цяла Франция следи със затаен дъх състоянието на своя любимец. Дори президентът Никола Саркози призна след втората операция, че „си бил отдъхнал" за здравето на Джони Холидей.

Междувременно стана ясно, че хирургът, оперирал френската звезда, е бил нападнат от неизвестни, които били невъоръжени и с качулки на главите, предаде АФП, като се позовава на един от адвокатите на Холидей Ерве Темим. Нападението било извършено пред свидетели. Засега Темим няма информация за обстоятелствата около инцидента, нито за здравословното състояние на хирурга Стефан Делажу. Лекарят е поискал полицейска защита.

Адвокат Темим остро разкритикува ролята на медиите, в които изобилстват статии и информации за хирурга и за неговото съдебно минало. Както вече бе съобщено, д-р Делажу, много известен в артистичните среди, оперирал Джони Холидей в Париж. Лекари от болницата в Лос Анджелис изразили възмущение от лошата работа на Стефан Делажу.