Петима души загинаха при три инцидента в небето
Петима души загинаха при три инцидента в небето / снимка: БГНЕС

Пътничка в самолет-амфибия загина, след като машината падна в река Елба, в пристанището на град Хамбург, Северна Германия, предаде ДПА, позовавайки се на спасителната служба.

Пилотът успял да изплува и се спасил, уточнява БТА. Причината за катастрофата засега не е известна. Самолетът-амфибия, който излита и каца на пристанище Хамбург, е популярна атракция сред туристите, желаещи да направят обиколка над града.

В катастрофа с хеликоптер в италианските Алпи загинаха други четирима души, предаде ДПА, позовавайки се на италиански медии. Хеликоптерът паднал при връх Монте Фалория, в провинция Белуно (Североизточна Италия), където времето днес било лошо, уточнява агенцията.

Малък туристически самолет падна днес в Северно море на двадесетина километра от белгийския бряг, но пилотът му бил спасен от хора, плаващи с яхта, съобщи Морския координационен и спасителен център, цитиран от Франс прес.

За момента причината за инцидента не е ясна. Пилотът е откаран в болница в крайбрежния град Остенде, за да бъде прегледан.