Откриха останки от тялото на Стив Фосет
Откриха останки от тялото на Стив Фосет / снимкa: БГНЕС

Властите в Калифорния съобщиха, че са открити кости и пилотското разрешително на американския милионер, пилот и търсач на приключения Стив Фосет, предаде ЕФЕ, цитирана от БГНЕС. Той изчезна на 3 септември миналата година с едномоторния си самолет „Беланка” в щата Невада.

Намерените кости ще бъдат подложени на ДНК-анализ, но фактът, че край тях е било открито и свидетелството за правоуправление на самолета на Фосет, говори, че става въпрос за останки от неговото тяло. Мястото на намерените останки се намира на около 400 м от мястото, където през септември бяха открити лични документи на пилота и 1000 долара.

В началото на месеца федералните следователи заявиха, че са открили човешки останки сред отломките на самолета на изчезналия преди повече от година американски милионер.

63-годишният Фосет изчезна на 3 септември миналата година, след като излетя с едномоторен самолет, нает от ранчото в Невада на хотелиерския магнат Барън Хилтън. Търсенето на отломките на машината не се увенчаха с успех. През февруари съдия в Чикаго, Илинойс, призна официално смъртта на 63-годишния милиардер.