Осуетиха заговор за убийството на Обама
Осуетиха заговор за убийството на Обама / снимки: БГНЕС

Двама неонацисти скинхеди, планирали покушение срещу кандидат президента на Демократическата партия Барак Обама. Те възнамерявали да го застрелят от прозореца на автомобила си, след като подкарат колата с възможно най-голяма скорост към него. Това заяви Брайън Уийкс, специален агент от американското Бюрото за контрол над алкохола, тютюневите изделия, огнестрелното оръжие и експлозивите.

20-годишният Даниъл Кауърт и 18-годишният Пол Шлеселман били задържани в сряда в Аламо, щата Тенеси и са обвинени в отправяне на заплахи срещу кандидат-президент, незаконно притежание на оръжие и заговор за грабеж на оръжеен магазин.

Заговорът, изглежда, не е бил в много напреднал стадий и добре подготвен, става ясно от оповестените съдебни документи, според които федерални агенти осуетили плановете на двама неонацисти скинхеди да извършат грабеж в оръжеен магазин, след което да нападнат училище в щата Тенеси, в което учели предимно афроамериканци.

Мъжете възнамерявали да застрелят 88 души и да обезглавят други 14. Крайна мишена на повсеместните убийства бил Барак Обама. Числата 88 и 14 са символични за върховенството на бялата общност. Буквата "Н" е осмата буква от английската азбуката, а 88 означава Хайл Хитлер, отбелязва АП.