/ Gulliver/Getty Images
Срещу бившия холивудски продуцент Харви Уайнстийн, който бе обвинен в сексуално насилие от две жени, е предявено същото обвинение от трета жена, оповести прокурор в Манхатън, цитиран от Франс прес.

Харви Уайнстийн пледира, че е невинен по обвиненията в изнасилване
 
Предполагаемото насилие е извършено през 2006 г. В случай че бъде осъден, Уайнстийн може да получи присъда от най-малко 10 години затвор, а максималната възможна присъда е доживотен затвор, се казва в комюнике на прокурора Сайръс Ванс. Предишните обвинения срещу Уайнстийн са свързани с предполагаемо сексуално насилие през 2013 г. и 2004 г.
 
Не се дават никакви подробности за самоличността на третата жертва на сексуално насилие. Прокурорът отбеляза, че обвиненията срещу Уайнстийн са в резултат на невероятната смелост на жертви на сексуално насилие, които решили да не премълчават истината.

Повдигнаха обвинения в изнасилване на продуцента Уайнстийн (СНИМКИ)
 
Шестдесет и шест годишният Уайнстийн пледира невинен след първото обвинение срещу него в края на месец май. Той бе задържан и след това освободен срещу гаранция от 1 милион долара. Уайнстийн трябва да носи електронна гривна и да не напуска територията на щатите Ню Йорк и Кънектикът.
БТА