Няма заплахи срещу САЩ преди годишнината от атаките на 11 септември
Няма заплахи срещу САЩ преди годишнината от атаките на 11 септември / снимка: Reuters, архив

Няма реални и конкретни заплахи срещу САЩ преди десетгодишнината от терористичните  атаките на 11 септември, заяви министърът на вътрешната сигурност Джанет Наполитано, цитирана от Ройтерс.

„До момента нямаме конкретни или реални заплахи, свързани с годишнината от 11 септември”, каза Наполитано пред репортери по време на пресконференция по друга тема. Американски служители са нащрек за евентуални заговори за повторение под някаква форма на нападенията от 2001 г., когато членове на Ал Кайда отвлякоха пътнически самолети и ги разбиха в Световния търговски център и Пентагона, пише БТА.

Служители на силите за борба с тероризма се опасяват също от отмъстителни нападения, след като американски сили убиха лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен в Аботабад, Пакистан. В бюлетин на ФБР и министерството на вътрешната сигурност, издаден след ликвидирането на Бин Ладен, се казва, че през февруари 2010 г. Ал Кайда обсъждала атентат с дерайлиране на влакове в САЩ за 10-ата годишнината от 11 септември 2001 г.