Съпругата на израелския премиер Сара Нетаняху изрази съчувствие към гостуващите президент на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания и им каза, че хората все пак ги обичат въпреки отрицателното медийно отразяване, предаде Ройтерс.

Минути след кацането на Тръмп и първата дама на летище "Бен Гурион" в Тел Авив Сара Нетаняху бе хваната в кадър в кратък личен разговор с гостите.

Мелания Тръмп в Саудитска Арабия – без шал, но със стил (ВИДЕО)

"За разлика от медиите, повечето хора в Израел ни обичат и ние им казваме колко сте страхотен и те ви обичат", казва Сара на Тръмп и съпругата му. Тогава Тръмп отвръща: "Имаме нещо много общо".

Сара Нетаняху добавя: "Навсякъде казвам колко сте страхотен" и съпругът й Бенямин Нетаняху потвърждава: "Свидетел съм на това".

Тръмп стана първият действащ президент на САЩ, посетил Стената на плача

Откровенията на Сара Нетаняху при посрещането на Тръмп веднага се разпространиха из социалните медии, заедно с друг момент на неловкост.

Докато семейство Нетаняху вървят хванати за ръце, както често правят, Тръмп се пресяга да хване ръката на първата дама, но пуснат в Twitter видеозапис показва как Мелания Тръмп с бързо движение отблъсва ръката му.
В интернет шумно се коментира и видео, на шега озаглавено "Какъв е протоколът?".Вижте го:
 

Точно както и семейство Тръмп, Нетаняху и съпругата му са в обтегнати отношения с израелските медии, които според тях са пристрастни към тях двамата. През януари Нетаняху нарече медиите "левичарски" и "болшевишки" и заяви, че са си поставили за цел да го свалят от власт.

Президентското управление на Тръмп е силно критично отразявано в американските и международните медии, особено заради решението му да уволни директора на ФБР Джеймс Коми в момент, когато се води разследване на връзки между между негови приближени и Русия, отбелязва Ройтерс.

След бележката на Коми: Заплашен ли е Тръмп от импийчмънт
БТА