Намериха тленни останки в Коста Конкордия
Намериха тленни останки в Коста Конкордия / снимка: БГНЕС

Водолази, извършващи последно претърсване на лайнера Коста Конкордия, който беше преместен в пристанището на Генуа, за да бъде разфасован, са открили тленни останки, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Вероятно това са останките на келнера Ръсел Ребело, който изчезна по време на крушението на кораба преди две години и половина и досега трупът му така и не беше намерен. Намерените тленни останки ще бъдат подложени на ДНК-анализ.

Същевременно ректорът на римския университет Сапиенца Луиджи Фрати може да бъде дисциплинарно наказан, след като покани капитана на Коста Конкордия Франческо Скетино да изнесе пред студентите лекция относно начините на действие при възникнали спешни ситуации.

Скетино е съден за непредумишлено убийство заради предизвикване на крушение на лайнера и заради изоставяне на кораба преди всички пътници в него да са евакуирани. В крушението на Коста Конкордия през януари 2012 г. край бреговете на тосканския остров Джилио загинаха 32 души. На кораба имаше над 4000 души пътници и екипаж.