/ ThinkStock/Getty Images
Един от най-пламенните поддръжници на Брекзит и човекът, за който британските медии твърдят, че е най-богатият британец, сър Джим Ратклиф, напусна Великобритания и се премести в Монако, съобщава РТС.

Петролният магнат, чието състояние се оценява на 17,5 милиарда лири (около 19,2 милиарда евро), официално смени мястото на плащането на данъка тази седмица - вече няма да е английското графство Хемпшир, а Монако, пише британският „Гардиън“.

Монако вече се превърна в резиденция на много богати британци.

Смята се, че с напускането на Великобритания Джим Ратклиф ще спести четири милиарда лири (почти 4,4 милиарда евро), които ще трябва да плати в данъци.
Британският вестник напомня, че хората, които живеят в Монако поне 183 дни в годината, не плащат данъци върху доходите и имуществото и че най-високата данъчна ставка във Великобритания е 45% върху доходите, които надхвърлят 150 000 лири годишно.

Преди да реши да си събере багажа и да отиде в Монако, 65-годишният Ратклиф беше трети в списъка на най-големите индивидуални данъкоплатци във Великобритания и според „Сънди Таймс“ той е платил 110 милиона британски лири данъци през 2017 и 2018 година.
БГНЕС