Морган Фрийман оцеля в катастрофа, предстои му операция
Морган Фрийман оцеля в катастрофа, предстои му операция / снимка: Sofia Photo Agency
Американският актьор и носител на „Оскар” Морган Фрийман оцеля при катастрофа, станала на магистрала 32 в Мисисипи. По неясни засега причини Фрийман е изгубил контрол над автомобила си и той се е преобърнал няколко пъти. При инцидента няма засегнати други коли. 71-годишният актьор е настанен в болница в Мемфис.

След първоначалните противоречиви информации за състоянието на Фрийман говорителката му направи специално изявление. От него става ясно, че актьорът е със счупена ръка и лакът. Леко натъртено е едното му рамо. Предстои операция, която ще бъде направена или до края на деня или утре. По думите на говорителката Морган Фрийман се чувства добре, въпреки преживяното.

Все още не е ясна причината за катастрофата. Предположенията са, че актьорът е заспал на волана. Установено е, че той не е шофирал в пияно състояние или под въздействието на наркотици. Морган Фрийман не е бил сам в колата. Той е пътувал с жена на име Демарис Майер, като подробности за нейното състояние не се съобщават. Отново по думите на говорителката на актьора Майер е негова близка приятелка.

Колата на носителя на „Оскар” е била смачкана до неузнаваемост, разказват очевидци на случилото се. Въпреки, че Морган Фрийман е бил в съзнание, за да бъде изкаран от автомобила, се е наложило той да бъде разрязан със специални ножици. На зяпачите, които се опитвали да го снимат с мобилните си телефони той шеговито подхвърлил, че „това не е безплатно”.

Морган Фрийман е бил два пъти в България - за първи път през 2005 година, когато се снима във филма „Договорът”. Носителят на „Оскар” беше тук и през 2007, заедно с Антонио Бандерас, заради филма „Кодът”.