Лошо отношение към заразено със СПИН либийче в болница
Лошо отношение към заразено със СПИН либийче в болница / netinfo

Към заразено със СПИН либийско дете е проявено лошо отношение в кардиологичната болница "Таджура", въпреки че детето било изпратено там с официално писмо от центъра по инфекциозни болести, казва Идрис Лага, председател на асоциацията семействата на децата, заразени със СПИН, в изявление за електронното издание "Либия днес".

Лага посочва, че лекарите и сестрите в тази болница са се отнесли лошо със заразеното дете и дори са му попречили да използва санитарния възел на болницата.

Лага разкри, че през последните седмици са зачестили случаите на прогонване на заразени деца от болниците, както и на лошо отношение в някои училища.

Т. нар. социално и психологическо изгнание на семействата на заразените деца е всекидневен проблем, с който те трябва да се справят поради недостатъчната осведоменост за болестта на голяма част от либийците.

Майки на заразени деца разказали пред кореспондент на "Либия днес" в Бенгази за лошото отношение, на което са подложени децата им в образователните и спортните институции.