Лекарят на Джако съден и за издръжка на дете
Лекарят на Джако съден и за издръжка на дете / снимка: БГНЕС

Лекарят, който е разследван във връзка със смъртта на поп звездата Майкъл Джексън, го очаква заповед за арест заради отсъствието му на дело за детска издръжка, потвърдиха официални лица, предаде АФП.

Конрад Мъри, лекарят, който се разследва за инжектиране на успокоително на Джексън, когато той почина през юни може да бъде задържан идната седмица, ако не се появи пред съдията, заяви прокурорът на район Кларк Каунти Дейвид Роджър. "Това е рутинна процедура", посочи Роджър и допълни "Новина е само заради него".

56-годишният Мъри дължи 13 000 долара изостанали плащания за детска издръжка на Ненита Малибиран, калифорнийка, от която той има дете, пише БГНЕС. Според Роджър той може да поиска от медицинската комисия на Невада да отнеме медицинския лиценз на Мъри, ако той не изплати просрочените си задължения. Докторът ще разполага с 30 дни да изплати издръжката или рискува да загуби лиценза си.

Финансовото му положение е обект на интерес откакто той се оказа в центъра на разследването за смъртта на Краля на попа. Официални документи, свързани с обиските на неговия дом и офиси, сочат, че докторът е разследван за убийство заради използването на мощния анестетик пропофол. Мъри има над 71 000 долара студентски заем за медицинското училище, има неустойки по ипотеката си и дължи над 363 000 долара от присъди срещу него или негови бизнес начинания.