Кристоф Валц: Решението за Брекзит наистина е глупаво
Кристоф Валц: Решението за Брекзит наистина е глупаво / Guliver/Getty Images

Австрийският актьор Кристоф Валц разкритикува британския премиер Дейвид Камерън за организирането на референдум относно оставането на Великобритания в Европейския съюз, при който неговите сънародници гласуваха да го напуснат, предаде Франс прес.

Забавната страна на Брекзит е в Twitter (СНИМКИ/ВИДЕО)

На пресконференция актьорът каза, че бил се съсипал от притеснение, като виждал какви щети нанася на Европа британската кампания за напускане на ЕС. "Абсурдно е това, което се случва, изтъкна Валц при представянето на новия филм с негово участие "Легендата за Тарзан". Това напускане е не само противопоказно, а е и настина глупаво!"

Камерън ще се оттегли от поста премиер на Великобритания (ВИДЕО)

"Пенсионерите от Челси решиха да напуснат ЕС и Дейвид Камерън беше инициаторът това да се случи на Великобритания и на цяла Европа!", заяви австрийският актьор. "А сега той казва: "Ще наглеждам прехода, след което ще си тръгна!" и ще трябва някой друг да оправя хаоса, който остави зад себе си!"

Великобритания избра Брекзит - какво следва?

Кристоф Валц получи награда Оскар за изпълненията си в лентите на Тарантино "Гадни копилета" и "Джанго без окови", припомня агенцията.

Източник: БТА