Ан Идалго и Педро Санчес
Ан Идалго и Педро Санчес / БГНЕС
Кметът на френската столица - социалистката Ан Идалго, която посрещна вчера в парижкото кметство испанския премиер Педро Санчес - заяви, че приемайки хуманитарния кораб "Акуариус", натоварен с мигранти, Санчес е спасил честта на Европа, предаде Франс прес.

Красивият нов премиер на Испания (СНИМКИ)
 
"Много хора тук ти се възхищават, възхищават се на това, което направи", каза Идалго. Присъствието ти начело на испанското правителство също е светлинка за онези, които си казват, че можем да построим една по-справедлива Европа, добави кметицата с двойно гражданство - френско и испанско.

Ан Идалго Педро Санчес
БГНЕС

Ан Идалго Педро Санчес
БГНЕС

Франция и Португалия ще приемат мигранти от кораба „Лайфлайн“

Санчес пристигна в Париж от Брюксел, където в нощта срещу петък беше постигната европейска договореност за управлението на мигрантите. Той подчерта, че това, което е направило испанското социалистическо правителство, е свързано с историята на Испания, писана в изгнание. Испанците, бягащи от диктатурата на Франко, са успели да се приобщят благодарение на приема, който са получили, изтъкна той.
 
Идалго и Санчес присъстваха на церемония в памет на съставената предимно от испанци Девета рота, участвала в освобождаването на Париж през 1944 г.

Ан Идалго Педро Санчес
БГНЕС

Ан Идалго Педро Санчес
БГНЕС

Ан Идалго Педро Санчес
БГНЕС

БТА