/ БГНЕС
Бронираният влак на севернокорейския държавен ръководител Ким Чен-ун пристигна на гарата на руския далекоизточен град Владивосток, предаде ТАСС, като се позова на свой кореспондент на място.

Той бе посрещнат с военен оркестър и почетен караул. Утре във Владивосток севернокорейският лидер ще се срещне с руския президент Владимир Путин.
В интервю за руската телевизия "Россия-24" Ким изрази надежда да води конкретни разговори с Путин за усилията за решаване на ядрения проблем на Корейския полуостров и развитие на двустранните отношения между Пхенян и Москва, предадоха ТАСС и Ройтерс. "Надявам се разговорите да бъдат успешни и полезни. Надявам се да можем да обсъдим конкретни въпроси за мирните преговори на Корейския полуостров и нашите двустранни отношения", заяви Ким Чен-ун.

Сестрата на Ким Чен-ун пристигна във Владивосток за срещата Путин-Ким

Това е първата визита на севернокорейски държавен ръководител в Русия от 2011 г., когато на посещение бе бащата на сегашния лидер, Ким Чен-ир, припомня Асошиейтед прес.
В интервюто Ким Чен-ун спомена за "голямата любов (на баща си) към Русия" и каза, че иска да активизира двустранните отношения.
БТА