Камбоджански кикбоксьор в Южна Калифорния е вдъхновил поколения бойци със своята решителност и стремеж, разказва Voice of America (VOA).

Омри е бил камбоджански шампион по кикбокс преди Червените кхмери да поемат властта през 1975 г. Той имигрира в Южна Калифорния през 1980 г., където приятел му помага да отвори фитнес зала, която управлява от близо 40 години.

"Идвам в Съединените щати, толкова съм щастлив, знаете ли, защото съм боец и имам фитнес, така че сърцето ми е толкова, толкова щастливо", споделя той.

Омри казва, че неговата фитнес зала е обучила 17 шампиона по кикбокс, включително Муун Самат.

Този камбоджански стил на кикбокс е подобен на тайландското бойно изкуство Муай Тай, с някои разлики в битката.

Фитнесът привлича и хора, които не са камбоджанци, например Джъстин Падила. Той казва, че обучението му тук е дошло заедно с някои добри житейски уроци.

"Когато сте поставени в такава ситуация, идват сякаш бежанци, търсейки убежище. Те са склонни да имат по-добър възглед за живота и са склонни да оценяват по-малките неща, както и да не оставят всичко да отиде на вятъра", казва той.

Омри навършва 80 години тази година и все още обучава учениците си.
"Ще се грижа за тази фитнес зала завинаги, докато умра, защото обичам това място и продължавам", споделя той.

В автобиография за оцеляването след геноцида в Камбоджа и откриването на мира, Омри казва, че се надява споделянето на неговата история да увеличи разбирането на американците за Червените кхмери и привлича повече хора към камбоджанския кикбокс.
Voice of America (VOA)