Мюсюлманите в Кения и останалия свят се подготвят за празниците, които се провеждат в чест на края на свещения месец Рамазан. Някои в източноафриканската нация обаче казват, че ще празнуват умерено поради високите разходи за живот. 

В Найроби, Кения, Зухура Ибрахим рисува по ръцете с къна - страст, която превръща в бизнес преди около три години, разказва Voice of America (VOA).

„Управлението на времето е нещо много важно. Не можете просто да се събудите и да започнете да рисувате по ръцете на хората. Трябва да отделите време, да овладеете изкуството. Трябва да се упражнявате много“, споделя тя.

Празникът в чест на края на Рамазан е сред най-натоварени ѝ периоди. Тази година, казва тя, няма толкова много работа, в сравнение с предишни години. 

Ибрахим обаче е оптимист, че портфолиото, което е създала през годините, ще привлече клиенти въпреки растящите цени.

Клиентка на Ибрахим, Мария Мутони, е била принудена да намали бюджета си тази година, за да се приспособи към тази традиция, която следва от детството си.

„Има някои неща, които просто трябваше да оставя, за да направя къна на ръцете си. Ще дам останалите си пари, за да дойда и да си направя къна", споделя тя.

Много хора също се отказват от някои дейности, за да си направят къна. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Voice of America (VOA)