Източноевропейци са виновни за 15% от катастрофите във Великобритания
Източноевропейци са виновни за 15% от катастрофите във Великобритания / netinfo

Имигрантите от Източна Европа са отговорни за близо 15 на сто от катастрофите по провинциалните второстепенни пътища във Великобритания, завършващи със смъртни случаи, пише електронното издание на вестник "Дейли мейл".

Загрижеността във връзка с растящия брой катастрофи е толкова голяма, че младите поляци ще бъдат класифицирани като една от трите най-рискови групи по пътищата на графство Йоркшър и се очаква местните власти в цяла Великобритания да последват техния пример.

Преди не е имало данни за относителния дял от пътните произшествия, причинени от източноевропейци. Властите в графство Йоркшър обаче си дали труда да установят месторождението на всички отговорни за катастрофите за последната година и установили, че повече от 14 процента са дело на източноевропейски имигранти, изтъква "Дейли мейл". Вестникът цитира общински служители от Йоркшър, които предупреждават, че положението само ще се влошава, тъй като регионалната икономика става все по-зависима от имигрантския труд.

Според наличните данни мнозинството от провинилите се източноевропейци са на възраст от 16 до 24 години. Те работят в производството и говорят слабо английски. В повечето случаи те се возят в препълнени коли, карат прекалено бързо, завиват на кръговите движения в грешна посока и често употребяват алкохол.