Италиански прокурор допуска, че на борда на Нарман Атлантик ще бъдат открити още тела
Италиански прокурор допуска, че на борда на Нарман Атлантик ще бъдат открити още тела / снимка: БГНЕС

Италианската прокуратура се опасява, че може да бъдат открити още тела на борда на бедстващия гръцки ферибот "Норман Атлантик", носещ се вече трети ден по морското течение, след като на палуба с автомобили избухна пожар и при последвалия хаос загинаха десет души, предаде Асошиейтед прес.

Прокурорът на Бари Джузепе Волпе е разпоредил гръцкият ферибот, който понастоящем се намира край бреговете на Албания, да бъде изтеглен на буксир до южното италианско пристанище Бриндизи като част от криминално разследване.

По думите му вероятно в товарните помещения ще бъдат открити още тела с оглед на "неоспоримите" доказателства, че на борда са били скрити имигранти.

Компании, специализирани в изваждането на потънали плавателни съдове, работят по осигуряването на буксирни въжета, за да започнат да изтеглят ферибота, но са затруднени от силните ветрове и вълни.

Двама албански моряци от кораб влекач са загинаха, както изглежда, след като били ударени от скъсало се въже за теглене, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА