Италиански депутат обяви, че му предлагали подкуп, за да подкрепи правителството на Берлускони
Италиански депутат обяви, че му предлагали подкуп, за да подкрепи правителството на Берлускони / снимка: Reuters, архив

Италианският депутат от опозиционната Демократическа партия Джино Бучино заяви, че му предлагали 150 хиляди евро, за да премине в лагера на правителството на премиера Берлускони, съобщи Ройтерс. Това бе поредното твърдение по адрес на Берлускони, че се опитва да купува гласове в парламента.

На пресконференция Бучино разказа, че към него се обърнал човек, представил се като пратеник на Денис Вердини, национален координатор на партията Народ на свободата на Берлускони.

"Предложиха ми да се присъединя към групата на отговорните", т.е. групата на депутатите, които са преминали през последните седмици към лагера, подкрепящ премиера, въпреки че бе замесен в скандал с непълнолетна проститутка, пише БТА. Освен сумата от 150 хиляди евро на Бучино предложили гаранции, че ще бъде избран за депутат при следващите парламентарни избори. Бучино отказал да приеме предложението.

На свой ред Вердини отрекъл да познава депутата. Основният опонент на Берлускони, Джанфранко Фини, миналата седмица се оплака, че някои негови привърженици вече преминали към лагера на премиера "очевидно подмамени от контрола над медиите и финансовото му могъщество", посочва Ройтерс.