Идентифицираха най-младата жертва от Коста Конкордия
Идентифицираха най-младата жертва от Коста Конкордия / снимка: Reuters, архив

Идентифицирани са седем от осемте тела на жертвите на претърпелия преди два месеца корабокрушение италиански туристически кораб "Коста Конкордия", намерени в края на
февруари. Сред идентифицираните има двама французи и трима германци, предаде Франс прес, като се позова на прокуратурата на Гросето, водеща разследването по случая.

В групата на последно идентифицираните е най-малката жертва на трагедията - 5-годишната Даяна, баща й Уилям Арлоти и френските годеници Милен Лицер и Микаел Блеман, съответно на 23 и на 25 години.

Съдбата на Милен и Микаел пораждаше най-много въпроси, защото в часовете след корабокрушението те се обадили по мобилните телефони на близките си и им казали, че носят спасителни жилетки и се готвят да се качат на спасителна лодка.

Седем души все още се водят за безследно изчезнали. На 13 януари вечерта корабът „Коста Конкордия" се удари в скали, заседна и се наклони в пристанищната зона на остров Джилио. Последва паническа евакуация на намиращите се на борда 4200 пътници и екипаж.

"Коста Конкордия" с 4200 пасажери и членове на екипажа се удари в скали и заседна край италианския остров Джилио на 13 януари. При инцидента загинаха 25 души.