Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Григор Димитров ще играе по обяд в своя трети мач на Ролан Гарос. След петсетовата драма с Джаред Доналдсън в сряда, в петък Григор и Фернандо Вердаско откриват програмата на корт №1. Мачът ще започне минути след 12 часа българско време, съобщава gong.bg.

От gong.bg: В маратонска мъжка битка Гришо надви американеца Доналдсън

34-годишният Вердаско е №35 в световната ранглиста в момента. С Григор се познават добре, тъй като са изиграли четири двубоя помежду си. В тях победите са наравно - 2:2. От четирите двубоя два са на клей като и в тях има равенство - 1:1 победи. 

Интересното е, че и четирите двубоя, които са били във формат 2 от 3 сета, са били решавани в трети сет.

Новак Джокович
БГНЕС

Вчера една от суперзвездите на световния тенис Новак Джокович говори за българския си колега Григор Димитров пред NOVA. Той коментира, че Григор Димитров е в добра форма, показал е в мача срещу Доналдсън, че е стабилен психически в тежки моменти, а в мача срещу Вердаско "трябва да влезе позитивно".

От gong.bg: Григор: Добре съм физически след 4 часа и половина

Според Джокович Гришо има отличен екип, който му дава добри съвети, и  е много добре подготвен. "В добра физическа форма е. Показа също, че е стабилен психически по време на тежки моменти в мача срещу Доналдсън и остана концентриран до край. Вярно е, че когато вървиш напред в "Ролан Гарос", срещаш все по-трудни съперници. Вердаско е много добър на клей. Знае как да играе във важни мачове, но мисля, че формата на Григор в момента ще му помогне да стигне до крайния успех”, коментира Джокович и допълни: "Грегор знае всичко, запознат е с тънкостите на играта. Трябва само да влезе позитивно в мача и съм убеден,че той ще го направи".

Григор Димитров
БГНЕС

На въпрос на NOVA как би описал Гришо в три думи, Джокович изброи "елегантен", "интелигентен" и "земен".

Още за Ролан Гарос четете в gong.bg