/ БГНЕС
Тя призова евролидерите да нагодят позициите си в преговорите за Брекзит за постигане на добра сделка
Британският премиер Тереза Мей призова днес лидерите на ЕС да вземат пример от нея и да нагодят позициите си в преговорите за Брекзит така, че да постигнат добра сделка, предаде Ройтерс.

Жан-Клод Юнкер: Сделката за Брезкит е доста далеч

За да постигнем успешен завършек, то ЕС трябва да промени позицията си също както Обединеното кралство го направи. Това каза Мей пред журналисти преди днешната вечеря с лидерите на блока в австрийския град Залцбург. "Уверена съм, че с добра воля и решимост можем да договорим сделка, която е добра и за двете страни".
 

БГНЕС


Тя защити предложенията си от Чекърс за бъдещо митническо и търговско споразумение с ЕС с аргументите, че то ще запази свободната търговия и ще предотврати това да има твърда граница между Ирландия и Северна Ирландия.

Великобритания смята да запази „приятелски“ отношения с ЕС и след Брекзит
 

БГНЕС


Германският канцлер Ангела Меркел призова за добронамереност и уважение в преговорите между Великобритания и ЕС. Тя заяви пред журналисти при пристигането си за вечерята, че е възможно Великобритания и ЕС да запазят много близко сътрудничество в някои области, по-конкретно в сферата на сигурността.