ЕС и НАТО решително осъдиха атентата в Кабул
ЕС и НАТО решително осъдиха атентата в Кабул / снимка: БГНЕС

Ръководителят на европейската дипломация Катрин Аштън заяви днес, че решително осъжда чудовищния терористичен акт в Кабул, за който няма никакво оправдание, предаде ИТАР-ТАСС. Аштън подчерта, че Европейският съюз изразява дълбоката си подкрепа за афганистанския народ.

Най-малко 21 са жертвите от снощния атентат в ресторанта, посещаван от чужденци в Кабул, за който поеха отговорност талибаните, съобщи началникът на кабулската полиция Мохамад Захир.

Сред загиналите 13 чужденци са датски полицай, четирима служители на ООН, един служител на МВФ, двама канадци, руснак и един или двама британски граждани, двама американци. Убити са и 8 афганистанци. Петима души са ранени, припомня БТА.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен изрази дълбоки съболезнования на семействата на жертвите. Той посочи, че решително осъжда варварското нападение, отнело живота на мирни афганистански граждани и чужденци, сред които сътрудници на международни организации, помагащи на афганистанския народ да създаде по-добро бъдеще.