Посланици и дипломати от ООН напуснаха залата по време на реч на външният министър на Русия, предаде Би Би Си. Дипломатическият бойкот започна още с първите думи на Сергей Лавров, а при приключването на словото му, залата бе почти празна.

Първият дипломат на Русия говори пред Организацията на обединените нации във видеообръщение, посветено на сигурността или поне за руската концепция за сигруност. Словото бе предавано по време на Конференцията по разоръжаване в Женева.




Сергей Лавров беше планирал да присъства на заседанията в швейцарския град, но беше възпрепятстван от затварянето за руски самолети на въздушното пространство на няколко европейски страни.

"Видяхте силна подкрепа за Украйна", каза Бони Дженкинс, заместник държавен секретар на САЩ по контрола върху въоръженията и международната сигурност, след като дипломатите напуснаха срещата по разоръжаване.

На фона на необоснованите твърдения, че Украйна може да се опита да придобие ядрени оръжия, Лавров каза, че е време американските ракети в Европа да бъдат върнати в САЩ.
 

ООН Лавров бойкот

Думи, които не остана кой да чуе...