Девет човека бяха убити при престрелка между съпернически рокерски банди в американския щат Тексас, съобщиха световните агенции, като се позоваха на властите.

Полицията заяви, че престрелката е избухнала в ресторант в град Уейко. По нейни данни всички загинали са били рокери. Други 18 членове на замесените банди са били откарани в болници след получени наранявания при насилието. Десетки са били задържани.

Арестувани са 192-ма души, предаде Ройтерс. Към задържаните ще бъдат предявени обвинения за участие в организирана престъпна група, се казва още в съобщението на полицията.

Щатската комисия за контрол над алкохолните напитки обяви, че затваря най-малко за седем дни грилбара "Туин Пийкс", където се разигра кървавата драма. Мотивът за решението е, че мястото е опасно за местните жители. От комисията добавиха, че правят свое паралелно разследване и може да предприемат допълнителни мерки.

Сержантът от полицията в Уейко Патрик Суонтън огласи, че след престрелката към негови колеги са били отправяни заплахи.

Според органите на реда няколко рокерски банди се били събрали в заведението "Туин Пийкс" в местен търговски център, за да обсъдят различията помежду си, когато започнал юмручен бой, който прераснал в насилие с ножове, вериги, бухалки и огнестрелни оръжия.

Полицията, която знаела за рокерската среща и била изпратила свои служители на мястото, каза, че в ресторанта имало стотици рокери и малък брой други клиенти. Насилието избухнало в заведението, а после се пренесло на паркинга. Когато рокерите започнали да стрелят, се намесили служителите на реда, които също открили огън.

Някои търговски обекти в района започнаха да затварят по-рано, а полицията предупреди хората да стоят далеч от мястото. Органите на реда заявиха, че са получили информация, че други членове на бандите може да дойдат за разплата.

Източник: БТА