Давутоглу: Турция ще отвръща на нападенията на кюрдските сили в Сирия
Давутоглу: Турция ще отвръща на нападенията на кюрдските сили в Сирия / БГНЕС

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу каза на германската канцлерка Ангела Меркел в телефонен разговор, че турските сили за сигурност ще продължат да отвръщат на нападенията на кюрдските Сили за защита на народа в Северна Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на източници от канцеларията на премиера.

Турският премиер заплаши с военна операция кюрдите в Сирия

Турската армия обстрелва цели на кюрдските сили, а Давутоглу настоява те да се изтеглят от районите, които са завзели от сирийските бунтовници в провинция Алепо.
По-рано един от лидерите на кюрдската партия „Демократичен съюз" Салех Муслим заявяваше, че неговите привърженици „ще продължат да се противопоставят на каквото и да е турско нахлуване в северната част на Сирия".

Турция продължава обстрела на позиции на кюрдски милиции в Сирия

Турската артилерия вече два дни обстрелва позициите на кюрдските сили в районите край границата в северната част на Сирия. Според съобщенията в резултат на този обстрел вече са загинали няколко кюрдски бойци, повече от десет са ранени.

Обект на целенасочен обстрел от турска страна е военното летище Манах в северната провинция Алепо, както и районът до населения пункт Дейр Джамал. Именно тази местност се контролира от военнизираните формирования на кюрдите.

Дамаск осъди турския обстрел по райони в Сирия

Сирийското правителство осъди турския обстрел. Сирийското министерство на външните работи осъжда престъпленията и повтарящите се атаки на Турция срещу сирийския народ и териториалната цялост на Сирия, посочва сирийската агенция САНА.

Източник: БТА, БГНЕС