Британска фигуристка роди два дни след смъртта си
Британска фигуристка роди два дни след смъртта си / снимкa: Sofia Photo Agency

41-годишна британска фигуристка роди дъщеря два дни след като лекарите официално констатираха смъртта й, съобщава BBC, цитирана от БГНЕС.

На 25-тата седмица от бременността си Джейн Солимън започва да страда от главоболие, вследствие на което загубва съзнание. Медицинският екип в клиниката, където тя е докарана по спешност, поддържа сърдечния й ритъм по изкуствен начин, за да може да бъде спасено недоносеното й бебе. В продължение на два дни организмът на Солимън се поддържа жив чрез ударни дози кортикостероиди.

На 9 януари бебето й се появява на бял свят напълно здраво чрез цезарево сечение. В момента то се намира под медицинско наблюдение в интензивното отделение на Кралската болница в Рединг. По думите на специалистите, бебето се развива нормално, макар да е недоносено.

Джейн Солимън става шампионка по фигурно пързаляне на Великобритания през 1989 г. През същата година, състезаваща се по онова време под моминската си фамилия Кембъл, тя се класира на седмо място на световното първенство. След приключване на активната си състезателна кариера Кембъл-Солимън работи като треньор по фигурно пързаляне в Абу-Даби.