Бягство от затвора... с хеликоптер
Бягство от затвора... с хеликоптер / снимкa: БГНЕС

Четирима белгийски затворници в град Брюж избягаха с хеликоптер, предаде ДПА. Сред бегълците е един от най-опасните престъпници в Белгия.

Затворниците избягаха с помощта на съучастници, които се представили за туристи и резервирали разходка с хеликоптер. Двамата отвлекли пилота и го принудили да кацне в двора на затвора, съобщи белгийската агенция "Белга".

Сред  бегълците е Ашраф Секаки, който се смята за най-опасния от четиримата, с 16 присъди за тежки престъпления, включително отвличане. Другите трима, също рецидивисти, са идентифицирани като Мохамед Джохри, Кахжари Мулул и Абдел Хад, съобщиха от прокуратурата. По-късно хеликоптерът беше намерен край шосе в Алтер, западно от Брюж. Бегълците откраднали автомобил и взели неговата водачка със себе си, но впоследствие я освободили недалеч от град Гент, пише БТА.

По непотвърдена информация бандата ограбила бензиностанция, след което се насочила към белгийското крайбрежие. Преди две години имаше друг опит за бягство с хеликоптер от белгийски затвор, който завърши с неуспех. Тогава машината не успя да излети, тъй като прекалено много затворници се опитаха да се качат.