Борисов: Единствено футболът разделя Великобритания и България
Борисов: Единствено футболът разделя Великобритания и България / снимка: БГНЕС
Борисов: Единствено футболът разделя Великобритания и България
25883
Борисов: Единствено футболът разделя Великобритания и България
  • Борисов: Единствено футболът разделя Великобритания и България

Единствено футболът разделя Великобритания и България. До това заключение са стигнали в края на разговорите си в Лондон българският премиер Бойко Борисов и британският му колега Гордън Браун. В столицата на Великобритания двамата са се договорили да повдигнат пред Европейския съюз въпроса с гръцките блокади по границата ни, за да може въпросът да бъде решен по-бързо.

Българското правителство има пълната подкрепа от страна на Великобритания и лично от премиера Гордън Браун за сътрудничество по отношение на влизането ни в еврозоната и в насърчаването на британските инвестиции в България в сферата на енергетиката, туризма и други приоритетни сектори. Това каза българският премиер Бойко Борисов след работната си среща с Гордън Браун на Dawning street 10. Британският премиер е изразил позитивна оценка по отношение на дисциплинираността на България и българската политика за запазване на 3 процента дефицит и приносът на страната към възстановяването от кризата, заради което България заслужава да бъде поканена в еврозоната. Премиерът е поставил въпроса за пазара на труда и Гордън Браун се е ангажирал с темата, но след изборите тази пролет.

По-рано през деня Бойко Борисов съобщи, че английски инвестиционен фонд ще инвестира 100 млн. лева в производството на електромобили в Стара Загора. Нашият премиер е получил и уверение от английския политически елит за подкрепата на проекта „Набуко”.

Според премиера е възстановено напълно доверието в сферата на сигурността. Българският министър-председател и министрите на външните и на вътрешните работи се срещнаха с представители на МИ6 по-рано през деня. Министър Цветан Цветанов каза, че е обсъдено сътрудничество в областта на трафика на наркотици и хора и злоупотребата с кредитни карти и е постигната договореност за обмяна на полицейска информация в реално време.