Барак Обама е по-непопулярен от когато и да било
Барак Обама е по-непопулярен от когато и да било / Gulliver/Getty Images

Популярността на американския президент Барак Обама никога не e била толкова ниска, според допитване, което показва за първи път, че по мнението на мнозинството от американците техният президент не заслужава доверието им, предаде Франс прес.

Около 54 процента от анкетираните не одобряват политиката на президента срещу 39 процента, които имат положително мнение за нея, сочи допитването на университета Куинипиак.

На 1 октомври в подобно допитване 49 процента бяха казали, че не одобряват политиката на Обама, а 45 процента я бяха одобрили, припомня БТА.

Новата анкета показва, че повечето от американците остават песимисти за здравната реформа на Барак Обама, влязла в сила по-рано тази есен и белязана от редица гафове. Само 19 процента от тях са на мнение, че реформата ще подобри здравеопазването и здравето на американците, а 43 процента са на противното мнение. За 33 процента реформата няма да промени нищо. Предшественикът на Обама - Джордж Буш-младши, беше също толкова непопулярен в същия момент от втория си мандат.