Арестуваха Пол Гаскойн за нападение срещу двама души
Арестуваха Пол Гаскойн за нападение срещу двама души / снимка: Gulliver/Getty Images

Легендарният английски футболист Пол Гаскойн бе арестуван за нападение срещу двама души, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на британската телевизия Скай нюз.

Инцидентът станал в четвъртък. Под въздействие на алкохола, 46-годишният Гаскойн се скарал с охранител на железопътната гара в град Стивънейдж, на 50 км северно от Лондон, и двамата се сбили. Когато бившата съпруга на Газа се опитала да ги разтърве, той се нахвърлил с юмруци и на нея.

Бившият английски национал по футбол бил арестуван и прекарал в полицейски участък около 12 часа. След това бил пуснат под гаранция, отбелязва БТА. Преди няколко месеца Гаскойн изкара в САЩ курс по рехабилитация от алкохолна зависимост. Той бил настанен в специализираното медицинско заведение по собствено желание.

Гаскойн се прочу колкото със своя футболен талант, толкова и с буйния си нрав. Спортист на годината на Великобритания за 1990 г. след великолепното си представяне с националния отбор на Англия на Световното първенство по футбол през въпросната година в Италия, той се забърка в редица скандали, обикновено след злоупотреба със спиртни напитки. Веднъж Газа попаднал в клиника за лекуване на алкохолна зависимост след 19-дневен запой.