Американец, членуващ в Ал Кайда, отправи заплаха срещу САЩ
Американец, членуващ в Ал Кайда, отправи заплаха срещу САЩ / netinfo
Американец, приел исляма и членуващ в Ал Кайда, отправи днес заплаха към Съединените щати и предупреди, че американските дипломатически мисии са "законни мишени". Това предаде Франс прес, като цитира уебсайта на Лора Мансфийлд, експерт по радикалните ислямистки групировки.

Трябва да продължим атаките срещу вас в страната и в чужбина, както вие ни вземате на прицел в чужбина и у нас, заявява Адам Гадан (Аззам ал Амрики) във видеозапис, поместен на сайта LauraMansfield.com.

Шпионските гнезда, военните командни и контролни центрове, от които сте планирали агресията срещу Афганистан и Ирак и които все така осигуряват на вашия кръстоносен поход жизненоважна морална, военна, материална и логистична подкрепа, са законни мишени за храбрите мюсюлмани, допълва Адам Гадан.

На 29 май Гадан настоя САЩ да изтеглят войските си от всички мюсюлмански територии. "Неуспехът да изпълните нашите искания означава, че вие и вашия народ, по волята на Аллах, ще изпитате неща, които ще ви накарат да забравите ужаса на 11 септември, Афганистан и Ирак и на Техническия университет във Вирджиния", предупреди той в седемминутен видеозапис, качен в Интернет, обръщайки се към президента на САЩ Джордж Буш.

Калифорниец, приел исляма през 1995 г., Адам Яхие Гадан, роден през 1978 г., е заминал през 1998 г. за САЩ, сочат данни на ФБР, цитирани от агенцията. Във видеозапис, излъчен от американската телевизия Ей Би Си през 2005 г., Гадан заплаши, че Ал Кайда ще извърши атентати в Лос Анжелис и Мелбърн, припомня АФП.