Алкохол менте умори 107 души в Индия
Алкохол менте умори 107 души в Индия / снимка: БГНЕС

Най-малко 107 са отровилите се за последната седмица в западна Индия след консумация на нелегално произведен алкохол, съобщи индийската полиция, предупреждавайки, че броят на жертвите расте с часове.

В болници в щата Гуджарат по спешност са настанени няколкостотин души. Официално продажбата и консумацията на алкохол са строго забранени в Гуджарад, щат, управляван от твърдото крило на хиндуистката партия Бхаратия Джаната. В този щат е роден Махатма Ганди.

Нелегалните спиртоварни в щата са стотици, а алкохол се внася и от съседните щати. Щатското министерство на вътрешните работи е заповядало разследване. Задържани са 800 души, свързани със средите, произвеждащи нелегално алкохол, съобщава БГНЕС. 

Гневни жители на Гуджарат предприеха нападения в няколко селища, изпотрошиха автобуси и замеряха с камъни полицейски служби, предаде индийска агенция. Смъртните случаи, вследствие консумация на алкохол менте, са често явление в Индия. През миналата година само в южна Индия с живота си се простиха 170 индийци, любители на евтиния, но некачествен алкохол.