/ Istock
Най-малко 29 души са загинали в Мексико, когато пътнически автобус е излязъл от планински път и е паднал в пропаст в южния щат Оахака, съобщи прокурорът на щата, цитиран от АФП.

"Данните, с които разполагаме 12 часа след началото на спасителните работи, са 29 загинали и 19 ранени", заяви Бернардо Родригес Аламиля.

Петнадесет жени са загинали, две от тях докато са получавали болнична помощ, както и 13 мъже и едно дете, каза прокурорът.
В първия официален доклад броят на загиналите беше 27, а броят на ранените - 17.

Започнало е разследване на причините за инцидента, като по първоначални данни се предполага, че става дума за механична повреда.
Според агенцията за гражданска защита най-малко шестима от ранените са били в безсъзнание и в тежко състояние, когато са били откарани в болница.

Автобусът, управляван от местна транспортна компания, е напуснал столицата Мексико Сити във вторник вечерта и е пътувал към град Сантяго де Йосондуа, съобщиха властите.

"Шофьорът на превозното средство вероятно е загубил контрол... и за съжаление е паднал в пропаст, дълбока повече от 25 метра", заяви на пресконференция държавният служител Хесус Ромеро.

Компанията, експлоатираща автобуса, осигурява ежедневна линия от Мексико Сити, каза той.
Ранените пътници са били прехвърлени в болници в района, а службите за спешна помощ са прибрали телата на загиналите, добави Ромеро.
БГНЕС