Южна Корея обърна Того за 2:1
Южна Корея обърна Того за 2:1 / netinfo

Отборът на Република Корея победи дебютанта Того с 2:1 /0:1/ в мач от първия кръг от група "G" на Световното първенство по футбол в Германия.

Африканците започнаха по-активно и логично поведоха в резултата след малко повече от половин час игра. Мохамед Кадер получи пас от дясно пред наказателното поле, шмугна се между двамата централни защитници на съперника и с диагонален удар от 15 метра прати топката в долния десен на Воон-Джае Ли.

След почивката наставникът на азиатците Дик Адвокаат пусна трети нападател в лицето на Юн-Хван Ан в търсене на обрата.

В 53-ата минута капитанът на Того Жан-Пол Абало Досе получи втори жълт картон за нарушение в гръб срещу Джи-Сун Парк на 18 метра от вратата и африканците трябваше да доиграят мача с човек по-малко.

Секунди по-късно отборът на Того получи нов удар, след като Ли Чун-Со изравни с точен изстрел от отсъденото нарушение след не особено убедителна намеса на Коси Агаса.

Полуфиналистите от последното световно първенство упражниха натиск и достигнаха до обрата. В 72-ата минута резервата Юн-Хван Ан, който бе избран за играч на мача, получи топката пред наказателното поле и с удар от 20 метра по диагонала прати топката в горния десен ъгъл на Агаса за крайното 2:1.

Резултатът означава, че и четирите отбора от Африка стартираха със загуби срещите си от Мондиал'2006. В Република Корея пък над 1,5 милиона души се стекоха по улиците, за да отпразнуват успеха на своите любимци.