Вихрен започна с класическа победа
Вихрен започна с класическа победа / netinfo
В първия си контролен мач от зимната подготовка отборът на Вихрен победи с класическия резултат 3:0 третодивизионния Малеш, който е сред челниците в югозападната В група.

Старши треньорът Филип Филипов пусна в игра новодошлите като преотстъпени от ЦСКА вратар Николай Годжев и полеви играчи Павел Виданов, Крум Ловков и Станимир Йовчев, както и чужденците Федерико Виляр, Марко Грисеро от Аржентина, унгарецът Золтан Фехер, французинът Сиби Анс Канонин.

Резултатът бе открит в 11-та минута от Станимир Йовчев, който се възползва от неумела намеса на вратаря Пенчев след центриране на Светльо Петров.

В 13-та минута реферът Христо Ристосков отсъди дузпа в полза на гостите от Микрево, но Георги Жежев пропиля възможността за реализация като насочи топката директно у вратаря Годжев.

След почивката и двамата старши треньори Филип Филипов и Пламен Мицански пуснаха в игра оставените на резервната скамейка футболисти. Много добро впечатление от Вихрен направи талантът от ДЮШ Георги Вълчанов, който бе поздравен заслужено и от старши треньора на отбора Филип Филипов.

В 85-та минута Павел Виданов от домакините от 30 метра през куп играчи изпрати топката в горния десен ъгъл на резервния вратар на Малеш Тодор Димитров за 2:0. В 88-та минута след центриране на Вълчанов бразилецът Адемар с глава оформи крайното 3:0.