Стоилов: Джайеоба ще е готов за евротурнирите
Стоилов: Джайеоба ще е готов за евротурнирите / netinfo
„Нападателят Екундайо Джайеоба е напълно здрав и ще бъде във форма едва за евротурнирите”, заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов в интервю за Гонг. „Това ще е неговото второ прераждане във футбола”, допълни още наставникът на „сините”.

„Притеснително е единствено състоянието на Сашо Киров и контузията му в коляното. Ще се опитаме до няколко дни да му организираме по-сериозен преглед тук в Израел, защото той е футболист с голяма перспектива”, сподели Стоилов.

„Все още не съм разговарял с Христо Стоичков и не знам кои играчи ще повика”, каза треньорът по повод предстоящия сбор на националния отбор в Кипър. Той сподели, че тези контроли няма да ощетят тима, а напротив ще бъдат от полза от гледна точка на игровия ритъм.

Колкото до предстоящите трансфери в Левски наставникът остана лаконичен: „Единственият футболист, към който имаме реален интерес и се водят преговори е Дарко Тасевски”.

„Диано тепърва ще навлиза, опитва се, влага доста старание. Надявам се скоро да се впише в отбора и да стане част от нас”, каза още Стоилов.

В края на втората седмица от престоя на тима в Израел старши треньорът заяви, че е доволен от подготовката и показаното от футболистите.

Той има намерение да излезе с два равностойни състава в полувремената на контролните срещи с Макаби (Натаня) и Спартак (Москва), които ще се изиграят, съответно на 23 и 24 януари от 15:00 часа на тренировъчния терен на хотел "Меджик Сънрайс".