Проблеми за Гърция преди старта на Евро’08
Проблеми за Гърция преди старта на Евро’08 / netinfo
Йоргос Карагунис и Сотирис Кириакос, които са смятани за твърди титуляри в схемата на треньора на Гърция Ото Рехагел, продължават да тренират на облекчен режим и засега са под въпрос за първата среща на отбора срещу Швеция.

Карагунис, който пропрусна тренировките в сряда и в четвъртък заради травма на лявото коляно, ще наблегне и днес на работата във фитнеса. Кириакос, който е гласен за партньор на Траянос Делас в центъра на гръцката отбрана, вчера излезе само за кратко на терена и направи лек джогинг в компанията на един от физиотерапевтите.

За успокоение на Ото Рехагел централният нападател Ангелос Харистеас и левият бранител Василис Торосидис подновиха тренировки и вчера се включиха в основната група. Малка почивка заради преумора и опасност от мускулни травми получиха десният бек Христос Пацацоглу, както и дефанзивният халф Александрос Циолис, и двамата състезатели на Олимпиакос.

Близо 1000 гръцки фена пристигнаха в базата Спортен център Ауг в Зеекирхен, за да наблюдават вчерашното занимание и да видят как треньорът Рехагел направи мачле от два отбора по 10 души, като включи и помощниците си.

"Не се притеснявам за липсата на Карагунис и Кириакос. Безспорно те са опитни и много важни за нас. Но аз съм минал през толкова ситуации във футбола в моята дългогодишна кариера, че проблемите отдавна са започнали да се повтарят", каза усмихнат германският селекционер на европейските шампиони.