Опитът на Хитлер ще помогне на Фъргюсън, смята историк
Опитът на Хитлер ще помогне на Фъргюсън, смята историк / netinfo
Американският историк Робърт Джилетли, чиято книга – „Ленин, Сталин и Хитлер – епохата на социалните катастрофи” – в момента чете сър Алекс Фъргюсън посъветва наставника на Манчестър Юнайтед да се поучи от опита на фашисткия диктатор.

Авторът на произведението, което наброява над 700 страници, смята, че научният му труд може да е от голяма полза за футболния спец, особено в неговата професионална дейност, съобщава The Times.

Още преди няколко дни стана ясно, че Фъргюсън чете именно труда на преподавателя от Университета в щата Флорида. Тогава той бе забелязан с книгата в ръка на летището в Манчестър.

Според историка, опитът на Хитлер ще бъде много по-полезен на треньора отколкото този на Сталин или Ленин. Професорът смята, че изданието може да помогне на Фъргюсън да мотивира своите момчета преди мача с Барселона тази вечер, което да донесе успеха на Манчестър Юнайтед.

Оказа се обаче, че самият Робърт Джилетли е фен на Челси, но в двубоя между „червените дяволи” и „каталунците” със сигурност ще стиска палци за англичаните.

Изданието не пропуска да припомни, че някои от методите на Фъргюсън са наистина крайни. Например, напускането на тима от Дейвид Бекъм през 2003 година е свързано именно с конфликт с треньора, и всеизвестната случка с хвърлената бутонка в лицето на английския национал.