Морати: Преговаряме за Лампард
Морати: Преговаряме за Лампард / netinfo
Собственикът на Интер Масимо Морати разкри, че вече са започнати преговори с Челси за привличането на Франк Лампард.

Английският национал е трансферна цел номер едно на новия треньор Жозе Моуриньо, който иска отново да работи с Лампард, с когото бяха в отлични отношения на Стамфорд Бридж.

Морати смята, че португалецът е най-добрият възможен избор за нов наставник и ясен показател за това е нарастването на продажбите на абонаментните карти с 30%.

„Не бях планирал смяната, но след като веднъж бяхме принудени да направим промяната, тогава реших, че трябва да вземем треньор номер едно”, каза Морати.

„Моуриньо е част от напредъка на продажбите на сезонни билети. Има любопитство, очаквания и огромен импулс. Очевидно хората очакват да видят какъв ще бъде този Интер.”

„Направихме два списъка за трансфери – мой и на Моуриньо. Сега ще видим как ще обединим двата в един и няма да имаме проблеми. Моуриньо, както и Манчини преди него, никога не са имали проблеми с покупките.”

„Всеки мисли, че той е велик играч, но това не значи, че ще ни бъде лесно да подпишем с него. Вече имахме контакти с Челси”, призна Морати.

„Ние имаме стратегия за Ибра – на него просто му трябва почивка и период за отдъхване. Договорът на Ибра? Няма странни клаузи в неговия договор”, каза още босът на Интер.

Морати каза още, че очаква Моуриньо да върне в състава преотстъпения в Сао Паоло Адриано и да убеди младата надежда Марио Балиотели да остане в Интер.