Макриев донесе победата на Ашдод
Макриев донесе победата на Ашдод / netinfo
Българският нападател Димитър Макриев се разписа при победата на Ашдод с 3:1 над гостуващия Бней Сахин в мач от 20-ия кръг на израелското футболно първенство.

Макриев направи резултата 2:1 в 79-ата минута с второто си попадение в третия мач с екипа на домакините след трансфера от словенския Марибор през януари.

Двата тима завършиха мача с по 10 души след късни червени картони на Маор Зоар Ашдод и Пети Яя Бней Сахин. С успеха домакините се изкачиха на десето място със 17 точки.

Бней Йехуда, в който играе бившият халф на Левски Седрик Бардон, направи поредна крачка към изпадането след загуба с 0:1 на терена на Макаби Хайфа. Гостите са на последното 12-о място със скромния актив от 12 точки.

Макаби Херцлия на бившия нападател на Левски Екундайо Джайеоба пропусна победата на терена на Макаби Петах Тиква. Двубоят завърши 1:1, а домакините изравниха с човек по-малко в последната минута след автогол на Матеа Мориц.

Гостите поведоха в резултата в средата на втората част с попадение на Омер Буксенбаум. Малко по-късно Лиран Коен изпусна дузпа за тима от Петах Тиква, а в 82-ата минута Соли Цемах получи червен картон и остави тима си с 10 души на терена.

Въпреки числения си превес гостите не успяха да удържат победата и с 21 точки са на осмо място в класирането.

Утре е дербито на Тел Авив между Макаби и тима на Димитър Телкийски и Елин Топузаков Апоел, който е предпоследен с 16 точки.

Лидер е Бейтар Йерусалим с 41 точки и два мача по-малко, пред Макаби Нетаня с 39 и Макаби Хайфа с 34.