Ливърпул изскочи пред Челси, засега
Ливърпул изскочи пред Челси, засега / БГНЕС
Отборът на Ливърпул победи като гост Болтън с 2:0 в среща от 13-я кръг на Премиършип. Благодарение на успеха, „червените” показаха, че няма лесно да пуснат футболистите на Челси да поемат въздух дори и за минута, тъй като лондончани се нуждаят единствено от победа, ако искат да запазят лидерската си позиция в класирането.

Играчите на Рафа Бенитес доминираха почти през целия мач, като заслужено си тръгнаха с трите точки. Дирк Кайт изведе своите напред след 28 минути игра, не без участието на съотборника си Фабио Аурелио.

При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка, като наставникът на Болтън очевидно не е успял да вдигне своите момчета, тъй като през второто полувреме Ливърпул узакони победата си с още един гол.

В 73-та минута Стивън Джерард удвои преднината на тима си. Фернандо Торес засрами сериозно защитата на домакините отляво, след което подаде на непокрития си съотборник в наказателното поле, за да се стигне до крайното 2:0.

Така след този успех Ливърпул се изкачи на първото място в класирането с 32 точки, но преди прекия конкурент – Челси да е изиграл своя двубой от кръга. „Сините” гостуват на Уест Бромич по-късно тази вечер.