„Левски” налива първи бетон с капсула на времето на „Герена”
„Левски” налива първи бетон с капсула на времето на „Герена” / снимка: Gong.bg, архив

„Левски” започва строежа на сектор „А” на „Герена” между 5 и 9 юли. Това съобщиха пред в. „24 часа” отговарящите за изграждането на новата модерна визия на съоръжението Иво Тонев и Константин Баждеков. В четвъртък клубът получи дългоочакваното разрешение за строеж.

„Започна да тече законовият 14-дневен срок. Де факто след 5 юли ще имаме право да започнем строежа. Извървяхме цялата процедура, за да сме напълно изрядни. В най-добрия случай от 5 юли започва и самият строеж”, заяви изпълнителният директор на клуба.

„Очаквахме да започнем строежа между 3 и 9 юли. Получи се, както го бяхме пресметнали. Съответно се движим по план. Според строителната традиция няма да има първа копка, а първи бетон. Ще положим и капсула”, призна председателят на Управителния съвет Иво Тонев. Решението на шефовете в „Левски” да поставят капсула на времето с послание за бъдещите поколения идва в навечерието на 100-годишния юбилей на тима, за който трябва да бъде готова централната трибуна.

Иво Тонев и Наско Сираков гарантираха, че той ще е завършен до 24 май 2014 г., когато е вековният юбилей на „сините”. Строежът е възложен на „Главболгарстрой”, който направи и зала „Арена Армеец”.

Сектор „А” на стадиона бе взривен на 3 февруари и от този момент се чакаше одобрение на проекта.