Карвальо се закани на Бербатов и компания
Карвальо се закани на Бербатов и компания / netinfo

Защитникът на Челси Рикардо Карвало заяви, че се надява в неделя да прибави поредния златен медал в колекцията си. Португалецът вярва, че „сините” ще успеят да се справят с градския си съперник Тотнъм Хотспър във финала за Карлинг Къп на стадион "Уембли" в английската столица.

 

Според Карвальо, спечелването на този трофей ще повлияе положително върху представянето на Челси във Висшата лига, където възпитаниците на Аврам Грант заемат трето място след отборите на Арсенал и Манчестър Юнайтед.

 

„Много е важно да спечелим тази купа защото тя ще бъде първа за сезона  и ще ни даде повече увереност”, коментира Карвальо.

 

„Винаги е важно да печелиш трофеи и е чудесно, ако вземеш един през февруари. Разбира се, ако не спечлим този трябва да се опитаме да спечелим следващия - ФА Къп или да оглавим класирането във Висшата лига, а след това и Шампионската лига. Все пак ще бъде чудесно да вземем един трофей толкова рано”, каза още португалецът.

 

„Ще ни бъде много трудно, но всички в нашия тим са готови и искат да играят. Ние сме по-силни и трябва да го покажем и да вземем купата”, изрази увереност защитникът.