Германия ще се бори за титлата на Мондиала
Германия ще се бори за титлата на Мондиала / netinfo

Германия ще се надява Аржентина да не прекъсне доброто им представяне на Световното първенство по време на срещата от осминафиналите на двата тима днес на Олимпиащадион – Берлин от 18 часа.

Трикратните шампиони от Италия играят с аутсайдерите Украйна на АОЛ Арена – Хамбург от 22 часа. Капитанът на Украйна Андрий Шевченко е най-вероятният играч, който може да разруши надеждите за класиране на полуфинал на “скуадрата”.

Германският треньор Юрген Клинсман наложи атакуващ стил на игра в отбора, чийто представяния запалиха ентусиазма сред милиони германци, мечтаещи да повторят триумфа у дома от 1974г. Срещата обещава да е по-интересна от финала през 1990, когато отборът на Западна Германия победи Аржентина с 1-0 в Рим и стана за трети път Световен шампион.

Германия ще се радва на страстната подкрепа на мнозинството от 72-хилядната публика на “Олимпиащадион” в Берлин. Стотици хиляди се очаква да се съберат при Бранденбургската врата в германската столица, за да проследят развитието на мача на големи екрани. Аржентина най-вероятно няма да се предаде толкова лесно на Германия, колкото Швеция във втория кръг. Два гола на нападателя Лукаш Подолски в първите 12 минути бяха достатъчни за победата с 2-0 на Германия над скандинавците. Аржентинците играха продължение с Мекскико, в което Макси Родригес с чудесен гол донесе победата с 2-1.