Дебютантът Кръстовчев донесе победата на Левски
Дебютантът Кръстовчев донесе победата на Левски / БГНЕС
Отборът на Левски победи с минималното 1:0 Вихрен в среща от 16-я кръг на А група. Обновеният отбор на сините обаче успя да направи повечето си добри атаки, след като съперникът от Сандански остана с човек по-малко в 49-та минута.

Единственото попадение за Левски бе дело на Еньо Кръстовчев, който дебютира в официален мач за сините по най-добрия начин – с гол, който донесе трите точки на шампионите в този мач. Така разликата с вечния съперник и лидер в класирането ЦКСА бе намалена на 8 точки, след вчерашното равенство на червените (0:0) с Литекс.

Отборът на Вихрен бе заложил изцяло на тактиката да се брани с всички сили, а това създаде доста трудности за Левски, особено през първата част. До почивката зрителите на стадион „Георги Аспарухов” станаха свидетели само на няколко добри отигравания на Левски, които обаче не бяха оползотворени в заключителния им етап.

През второто полувреме сините продължиха да диктуват темпото на игра, но въпреки това не успяваха да стигнат до попадението.

Така се стигна до 49-та минута, когато Жеан Карлос тръгна с мощен спринт напред, надбяга защитата на Вихрен, но Николай Христозов го фаулира грубо и реферът Александър Костадинов изгони бранителя от Сандански. Левски се опита да използва положението максимално в своя полза и продължи да атакува. Въпреки добрите си прояви Жеан Карлос така и не успя да отбележи, за сметка на това Еньо Кръстовчев дебютира с попадение.

В 64-та минута след груба грешка на вратаря на Вихрен – Шейтанов, Левски получи правото да изпълнени ъглов удар. Мирослав Иванов центрира от корнера, Еньо Кръстовчев, на чиято фланелка пише ENYO, овладя топката, обърна се и стреля. Капитанът на санданчани и страж на тима не се намеси по най-категоричния начин и топката премина зад голлинията.

До края на срещата Левски опита да увеличи преднината си, но така и не съумя да стигне до второ попадение, за да зарадва още веднъж публиката си.

В края на двубоя, в 85-та минута футболист на Вихрен удари без топка Игор Томашич, който преди това бе изчистил топката с чист шпагат, но главният рефер даде жълт картон на Сантос.

Силен мач за сините направиха Жеан Карлос и Еньо Кръстовчев, като Живко Миланов също бе доста активен.

След успеха в 16-я кръг Левски продължава да заема второто място в таблицата на А група с 34 точки, докато лидер е ЦСКА с 42.