Челси се удави в римския потоп, Клуж се предаде на Бордо
Челси се удави в римския потоп, Клуж се предаде на Бордо / БГНЕС
Челси претърпя унизително поражение с 1:3 като гост на Рома в група А на Шампионската лига. „Сините” буквално се удавиха на Стадио Олимпико, като допуснаха невероятни грешки и се оставиха на бурния вятър над италианската столица.

Двубоят до последно бе под въпрос, заради потопа над Рим, излял се през последните 24 часа и предизвикал много щети в града.

Въпреки всичко двата състава излязоха на подгизналия терен, където обаче домакините се чувстваха достатъчно комфортно. Резултатът бе открит в 34-та минута, като точен за „римските вълци” бе Кристиан Панучи. Той излезе зад гърба на позадрямалата защита на Челси и засече едно прострелно центриране отдясно. Мирко Вучинич заби втория гвоздей в ковчега на лондончани веднага след почивката, когато момчетата на Луиш Фелипе Сколари се впуснаха да изравняват. В 48-та минута черногорецът се възползва от ужасно отиграване на Джон Оби Микел, проби и се разписа във вратата на Чех. Само десет минути по-късно отново Вучинич направи класическото 3:0 и прати Челси в нокдаун.

Джон Тери реализира почетното попадение за Челси в 75-та минута, не и без помощта на вратаря на Рома Дони. Деко стреля силно отдалеч, стражът изби куриозно с крак, а топката попадна право в Тери, който от три метра нямаше проблем да намери мрежата.

Всички опити на „сините” за натиск обаче финишираха скоропостижно в 81-та минута, когато Деко получи втори жълт картон и бе принуден да се оттегли под душовете.

В другия мач от група А Бордо даде заявка за класиране в следващия кръг, с победата си на чужд терен над Клуж. Румънският шампион отстъпи с 1:2 на французите и по този начин остана на последно място във временното класиране. Всички голове в срещата паднаха още преди почивката. Младият талант Йоан Гуркюф откри в шестата минута, но Дани изравни в деветата. Попадението на Вандел в 38-та минута се оказа и победното в срещата.

Класиране:

1. Челси 7

2. Рома 6

3. Бордо 6

4. Клуж 4